Sertsmj gombval nyrson stve
Forrs: tar.hu 2006.02.12. 09:15
Elkszts, id, hozzvalk, stb.
Hozzvalk : |
|
40 dkg sertsmj 20 dkg fstlt szalonna 35 dkg vrshagyma 30 dkg gomba 8 cl olaj 5 g trtt bors s
|
A sertsmjat 2-3 dkg-os szeletkkre vgjuk s mindegyiket enyhn megborsozzuk. A fstlt szalonnbl hasonlan 2-3 dkg-os darabokat vgunk. A vrshagymt kettvgjuk s kzzel szljaira szedjk. Kivlogatjuk az egyforma nagysg gombafejeket, belsejket megszzuk s enyhn megborsozzuk. Kihegyezett hurkaplcra (vagy fmplcra,) a kvetkez sorrendben felfzzk az anyagokat: fstlt szalonna, sertsmj, vrshagyma, gomba. Amikor a ngy hurkaplca megtelt az elksztett anyagokkal, gyengn megszzuk, olajba mrtjuk s egyenknt a ngy alufliba csomagoljuk. Izz fasznparzs fltti rostlyra tesszk, vagy kzvetlennl a parzs mell helyezve s idnknt tfordtva, 6-8 percet stjk.
Elksztsi id: kb. 45 perc
|
|