Receptek : Sertésmáj gombával nyárson sütve |
Sertésmáj gombával nyárson sütve
Forrás: tar.hu 2006.02.12. 09:15
Elkészítés, idő, hozzávalók, stb.
Hozzávalók : |
|
40 dkg sertésmáj 20 dkg füstölt szalonna 35 dkg vöröshagyma 30 dkg gomba 8 cl olaj 5 g törött bors só
|
A sertésmájat 2-3 dkg-os szeletkékre vágjuk és mindegyiket enyhén megborsozzuk. A füstölt szalonnából hasonlóan 2-3 dkg-os darabokat vágunk. A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel száljaira szedjük. Kiválogatjuk az egyforma nagyságú gombafejeket, belsejüket megsózzuk és enyhén megborsozzuk. Kihegyezett hurkapálcára (vagy fémpálcára,) a következő sorrendben felfüzzük az anyagokat: füstölt szalonna, sertésmáj, vöröshagyma, gomba. Amikor a négy hurkapálca megtelt az előkészített anyagokkal, gyengén megsózzuk, olajba mártjuk és egyenként a négy alufóliába csomagoljuk. Izzó faszénparázs fölötti rostélyra tesszük, vagy közvetlennül a parázs mellé helyezve és időnként átfordítva, 6-8 percet sütjük.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
|
|