Receptek : Sajtos-kelbimbós borjúérmék, burgonyával |
Sajtos-kelbimbós borjúérmék, burgonyával
Forrás: www.tar.hu 2006.02.12. 09:16
Elkészítés, hozzávalók, idő, stb.
Sajtos-kelbimbós borjúérmék, burgonyával
|
Hozzávalók : |
|
80 dkg újburgonya 60 dkg kelbimbó 2 csomag friss bazsalikom 5-6 evőkanál olívaolaj 15 dkg zöld olívabogyó magjával só, fehér bors 18 dkg krémsajt 7 evőkanál tej 4 db 15 dkg-os szelet borjúhús 2-3 evőkanál liszt 5 dkg vaj 2 teáskanál citromlé
|
A kelbimbót megtisztítjuk, félbe vágjuk, a kis torzsát is eltávolítva, nagyon finom metéltre összevágjuk. Néhány szál bazsalikomot félretéve, a többit 2 evőkanál olajjal pürésítjük. Az olívabogyót a magjáról csíkokban levágjuk. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Két evőkanál olajon egy serpenyőben a kelbimbót erős tűzön 3-4 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot a tejjel fölforraljuk. A forró burgonyát egy edényben krumpliörővel összetörjük. A kelbimbót, a bazsalikomot és a sajtkeveréket a burgonyára terítjük, sózzuk, borsozzuk, és a sütőben melegen tartjuk. A borjúszeleteket verővel lapítjuk, sózzuk, és lisztbe mártva, majd a lisztet lerázva – egy serpenyőben a megmaradt olajat felforrósítjuk – mindkét oldalát két percig sütjük, majd kitesszük. A vajat az olívacsíkokkal felolvasztjuk, hozzáadva a citromlevet sózzuk, borsozzuk, habosra hevítjük. A kész tört burgonyát bazsalikommal díszítjük, a szeleteket az olívás vajjal meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő:kb 50 perc
|
|