Receptek : Sajtos-kelbimbs borjrmk, burgonyval |
Sajtos-kelbimbs borjrmk, burgonyval
Forrs: www.tar.hu 2006.02.12. 09:16
Elkszts, hozzvalk, id, stb.
Sajtos-kelbimbs borjrmk, burgonyval
|
Hozzvalk : |
|
80 dkg jburgonya 60 dkg kelbimb 2 csomag friss bazsalikom 5-6 evkanl olvaolaj 15 dkg zld olvabogy magjval s, fehr bors 18 dkg krmsajt 7 evkanl tej 4 db 15 dkg-os szelet borjhs 2-3 evkanl liszt 5 dkg vaj 2 teskanl citroml
|
A kelbimbt megtiszttjuk, flbe vgjuk, a kis torzst is eltvoltva, nagyon finom metltre sszevgjuk. Nhny szl bazsalikomot flretve, a tbbit 2 evkanl olajjal prstjk. Az olvabogyt a magjrl cskokban levgjuk. A burgonyt meghmozzuk, ss vzben megfzzk, leszrjk. Kt evkanl olajon egy serpenyben a kelbimbt ers tzn 3-4 percig pirtjuk, majd szzuk, borsozzuk. A krmsajtot a tejjel flforraljuk. A forr burgonyt egy ednyben krumplirvel sszetrjk. A kelbimbt, a bazsalikomot s a sajtkeverket a burgonyra tertjk, szzuk, borsozzuk, s a stben melegen tartjuk. A borjszeleteket vervel laptjuk, szzuk, s lisztbe mrtva, majd a lisztet lerzva – egy serpenyben a megmaradt olajat felforrstjuk – mindkt oldalt kt percig stjk, majd kitesszk. A vajat az olvacskokkal felolvasztjuk, hozzadva a citromlevet szzuk, borsozzuk, habosra hevtjk. A ksz trt burgonyt bazsalikommal dsztjk, a szeleteket az olvs vajjal meglocsolva tlaljuk.
Elksztsi id:kb 50 perc
|
|